Două luni de la startul campaniei de vaccinare în România. 890.068 de persoane au fost imunizate

890.068 de persoane au fost imunizate în România, de la startul campaniei de vaccinare, de pe 27 decembrie 2020, potrivit datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

520 afișări
Imaginea articolului Două luni de la startul campaniei de vaccinare în România. 890.068 de persoane au fost imunizate

Sâmbătă se împlinesc două luni de la startul campaniei de vaccinare în România.

În 27 decembrie 2020, Mihaela Anghel, 26 de ani, asistentă medicală generalistă la Institutul Naţional „Prof. Dr. Matei Balş” , membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie anul trecut, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2, a fost prima persoană din România vccinată anti-COVID.

Campania de vaccinarea a început atunci în 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

României i-au fost alocate în decembrie 10.000 de doze în tranşa „simbol”, care au ajuns în ţară în ziua de Crăciun.

Ultimele date ale CNCAV, de vineri, arată că, de la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 890.068 de persoane, dintre care 615.965 au primit şi cea de-a doua doză de vaccin.

Au fost înregistrate şi 5.068 de reacţii adverse, 690 de tip local şi 4.378 de tip general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici