Două state americane relaxează măsurile de restricţie COVID-19. Masca nu mai este obligatorie

  • Texas şi Mississippi ridică restricţiile de limitare a răspândirii coronavirusului
  • Autorităţiile susţin că oamenii pot respecta regulile şi fără existenţa legii
  • Mulţi oameni sunt îngrijoraţi cu privire la lipsa obligativităţii purtării măştilor
2775 afișări
Imaginea articolului Două state americane relaxează măsurile de restricţie COVID-19. Masca nu mai este obligatorie

Două state americane îşi dau măştile jos. Măsura aduce deopotrivă bucurie şi nelinişte. Texasul devine cel mai mare stat din lume care renunţă la restricţie. Guvernatorul Greg Abbott a anunţat că nu e singura regulă pe care o va da uitării.

Greg Abbott, guvernatorul din Texas: Prea mulţi texani au fost privaţi de oportunităţile de angajare. Prea mulţi proprietari de întreprinderi mici s-au străduit să-şi plătească facturile. Acest lucru trebuie să se termine. Este timpul să deschidem Texasul 100%.

După un an de restricţii, autorităţiile de acolo sunt convinse că oamenii se vor proteja şi fără legi care să îi constrângă.

Greg Abbott, guvernatorul din Texas: În martie, anul trecut, majoritatea cetăţenilor din Texas nu au avut niciun indiciu cu privire la măsurile de precauţie necesare pentru a evita COVID-19. Acum, ei şi-au însuşit obiceiurile zilnice pentru a nu lua COVID-19.

Nu toţi cei din Texas privesc cu ochi buni ridicarea tuturor restricţiilor. Lipsa obligativităţii purtării măştilor le dă cele mai multe emoţii scepticilor.

Ziggy Gruber, patron de restaurant: Sunt puţin neliniştit în legătură cu declaraţia lor, că ridică total restricţia cu purtatul de măşti. Avem toate mesele aranjate la o anumită distanţă, ceea ce îi face pe clienţi să se simtă confortabil şi tuturor le place ideea că le cerem oamenilor să poarte măşti.

Texas nu este singurul stat american care ridică restricţiile de prevenire a infectării. Mississippi va proceda la fel. Guvernatorul Tate Reeves a lansat un mesaj pe Twitter: „Începând de mâine, ridicăm toate mandatele noastre regionale conform cărora masca este obligatorie, iar companiile vor putea funcţiona la capacitate maximă, fără reguli impuse de stat. Spitalizările şi numărul cazurilor noastre au scăzut, iar vaccinul este repartizat rapid. Este timpul!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici