EMA decide azi dacă aprobă cel de-al patrulea vaccin împotriva coronavirusului, cel într-o singură doză

  • Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) este aşteptată, joi, să ia o decizie cu privire la aprobarea celui de-al patrulea vaccin coronavirus.
  • Este vorba despre vaccinul produs de compania americană Johnson&Johnson.
  • Autorităţile de reglementare americane au aprobat în mod oficial jab-ul la sfârşitul lunii februarie.
465 afișări
Imaginea articolului EMA decide azi dacă aprobă cel de-al patrulea vaccin împotriva coronavirusului, cel într-o singură doză

Agenţia Europeană pentru Medicamente va decide azi dacă va aproba cel de-al patrulea vaccin împotriva coronavirusului

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) este aşteptată, joi, să ia o decizie cu privire la aprobarea celui de-al patrulea vaccin coronavirus, notează dpa.
 
Se aşteaptă ca agenţia din Amsterdam să aprobe serul de la producătorul american Johnson&Johnson.
 
Comisia Europeană ar trebui apoi să aprobe decizia, dar aceasta este o formalitate care ar putea avea loc în aceeaşi zi.
 
Spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer / BioNtech, Moderna şi AstraZeneca care au fost deja autorizate, pentru serul Johnson&Johnson este necesară o singură doză pentru imunizare şi poate fi păstrat şi într-un frigider normal.
 
Un studiu clinic la nivel mondial a arătat că vaccinul Johnson & Johnson a fost 66% eficient în prevenirea diferitelor variante de coronavirus şi 85% eficient împotriva cazurilor severe.
 
Experţii EMA analizează şi date de testare de săptămâni ca parte a unui proces continuu de revizuire. Aceasta înseamnă că producătorul va trebui să continue să transmită date despre efectele pe termen lung şi după ce a obţinut aprobarea vaccinului.
 
Autorităţile de reglementare americane au aprobat în mod oficial jab-ul la sfârşitul lunii februarie.
 
Secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că dacă vaccinul Johnson&Johnson va fi avizat, vor fi primite doze şi în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici