Este Bill Gates una dintre cauzele ratelor scăzute de vaccinare? Ce spune miliardarul

  • Bill Gates a declarat că “teoriile conspiraţiei care, din păcate, mă implică” îi fac pe mulţi americani să evite vaccinurile împotriva Covid.
  • Statele Unite au un ritm de vaccinare mult mai scăzut decât alte state
  • Gates sugerează că e nevoie de reguli mai clare cu privire la răspândirea informaţiilor false
969 afișări
Imaginea articolului Este Bill Gates una dintre cauzele ratelor scăzute de vaccinare? Ce spune miliardarul

Sursa foto: profimedia

De la începutul pandemiei, miliardarul şi filantropul Bill Gates a fost o ţintă a teoriilor conspiraţioniste despre Covid, relatează CNBC. Acum, spune Gates, acele zvonuri şi elemente de dezinformare îi împiedică pe mulţi americani să se vaccineze împotriva Covid şi astfel întârzie sfârşitul pandemiei.

Într-o postare de pe blogul său ce a fost publicată săptămâna trecută, Gates scria că “teoriile conspiraţiei care, din păcate, mă implică” au avut un impact major asupra campaniei de vaccinare împotriva Covid în SUA, adăugând că se aştepta ca ratele de vaccinare să fie mult mai mari ca până acum. Până în prezent, 61% din populaţia Statelor Unite este complet vaccinată împotriva Covid, conform datelor furnizate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor(CDC).

Cel puţin alte 83 de ţări sau teritorii au rate mai mari de vaccinare completă, potrivit Our World Data, inclusiv ţări de pe fiecare continent.

“Aceasta face parte dintr-o tendinţă mai mare de neîncredere în instituţii şi este una dintre problemele care mă îngrijorează cel mai mul în 2022” a scris Bill Gates.

Un sondaj publicat în noiembrie de Kaiser Family Foundation arată cât de răspândită este dezinformarea despre vaccin: 78% dintre adulţii din SUA fie cred cel puţin o informaţie greşită despre Coronavirus sau vaccinuri, fie nu sunt siguri dacă această informare greşită este adevărată sau falsă. Din păcate, milioane de americani rămân ezitanţi sau nedoritori de-a dreptul să se vaccineze împotriva Covid, în mare parte din cauza neînţelegerii şi a lipsei de informaţii.

Bill Gates sugerează că Guvernul ar trebui să aibă reguli mai clare cu privire la reţelele de socializare pentru a preveni oamenii să distribuie falsuri, în special informaţii care dăunează sănătăţii oamenilor.

“Un videoclip care susţine în mod fals că vaccinul împotriva Covid-19 te face infertil nu ar trebui lăsat să răspândească pe scară largă sub pretextul de a fi ştiri” a mai scris Bill Gates.

 

Autor: Iulian Moşneagu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici