Eurodeputat PSD, medic: „Nu testăm, suntem condamnaţi / Soluţia e testarea extinsă şi gratuită a populaţiei”

Soluţia la criza sanitară din prezent este testarea extinsă şi gratuită a populaţiei pentru Covid-19, declară la RFI eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu" din Iaşi.

1203 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD, medic: „Nu testăm, suntem condamnaţi / Soluţia e testarea extinsă şi gratuită a populaţiei”

Eurodeputat PSD, medic: „Nu testăm, suntem condamnaţi / Soluţia e testarea extinsă şi gratuită a populaţiei”

„Toate ţările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare, izolare”, spune eurodeputatul PSD.

Tudor Ciuhodaru crede că strategia Guvernului în criza sanitară Covid-19 este greşită: „Eu sunt cel care a susţinut de la început că trebuie o nouă strategie şi evoluţia numărului de cazuri în România la ora actuală arată clar că strategia actuală este greşită (...). Este un nou semnal de alarmă privind erorile şi haosul privind strategia şi aplicarea măsurilor din această pandemie. Majoritatea reacţiilor au fost tardive şi mai mult pompieristice, decât ştiinţifice şi nici acum nu văd vreun semn de trezire în ceea ce priveşte prevenirea unor astfel de situaţii".

El cere un program de testare extinsă gratuită pentru Covid-19: „Nu testăm, suntem condamnaţi. Testarea extinsă, atenţie, gratuită, a contacţilor şi a celor expuşi, chiar asimptomatici, printr-un program naţional de testare extinsă, aşa cum tot propun de multe luni, dar nu aude nimeni, e singura opţiune sănătoasă, dublată, atenţie, de izolare şi tot atenţie, voluntară, de prevenţie şi întrerupere a transmiterii acestui virus (...). În continuare, testăm puţin şi prost".

Tudor Ciuhodaru spune că „testarea extinsă e blocată. Mergem pe definiţii aberante de caz, adică testăm doar în zone vulnerabile, cu risc epidemiologic crescut, în spitale, în căminele pentru vârstnici, la persoane instituţionalizate, unde evident că numărul de cazuri e mult mai mare decât în populaţia generală. Toate ţările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare, izolare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici