Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul Wuhan

  • Dr. Anthony Fauci solicită Chinei să pună la dispoziţie dosarele angajaţilor din laboratorul Wuhan
  • Expertul american în boli infecţioase crede că acestea ar putea oferi informaţii vitale despre Covid-19
  • Specialiştii presupun că virusul ar fi rezultatul unei scurgeri accidentale în laborator
1718 afișări
Imaginea articolului Fauci solicită Chinei să facă publice dosarele medicale ale angajaţilor din laboratorul Wuhan

Sursa foto: profimedia

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert american în boli infecţioase, a cerut Chinei să facă publice dosarele medicale unor angajaţi din cadrul laboratorului din Wuhan ale căror afecţiuni ar putea oferi indicii vitale despre COVID-19. Specialiştii presupun că virusul s-ar fi transmis prima oară în urma unei scurgeri accidentale produse din eroare în laborator.

"Aş dori să văd fişele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit cu adevărat şi, dacă da, cu ce s-au îmbolnăvit?", afirmă Fauci.

Originea virusului este extrem de contestată, agenţiile de informaţii americane au realizat mai multe rapoarte prin care au încercat să arate că cercetătorii laboratorului de virologie din Wuhan erau grav bolnavi în 2019, cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri COVID-19. 

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor accidentale în laborator. Ei au afirmat în repetate rânduri că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte ca acesta să lovească Wuhan şi ar fi putut chiar să intre în China prin transporturi de alimente congelate importate sau prin comerţul cu animale sălbatice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici