Focarele de coronavirus obligă Germania să cureţe abatoarele

  • Germania a interzis accesul lucrătorilor temporari în abatoare din cauza extinderii infecţiilor cu Covid-19
  • Sute de persoane care lucrează în abatoare au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus
  • Mai mulţi muncitori sezonieri au ajuns din România prin intermediul zborurilor plătite de fermieri
1299 afișări
Imaginea articolului Focarele de coronavirus obligă Germania să cureţe abatoarele

Experţii germani din domeniul sănătăţii analizează posibilele motive care au generat noi focare de infecţie cu noul coronavirus în abatoare. Ei au luat în calcul supraaglomerarea muncitorilor din spaţiile de cazare precum şi condiţiile reci din unităţile de procesare a cărnii.

Majoritatea ţărilor europene au interzis călătoriile inutile şi au închis graniţele încă din martie, în încercarea de a limita răspândirea virusului. Cu toate acestea, fermierii europeni, în special cei proveniţi din România, au fost printre puţinii care au primit autorizaţia de călătorie. Cel puţin 30.000
de români au fost transportaţi în Germania pentru a lucra în industria alimentară.

Problema condiţiilor precare de muncă din abatoarele germane a fost ridicată weekendul trecut, când mai multe focare de infecţie au fost depistate la fabricile de procesare a cărnii din Münster, vestul Germaniei. La un alt abator din Renania, din cauza condiţiilor de cazare, 260 de lucrători au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Ministrul muncii din România, Violeta Alexandru, a plecat în Germania pentru a vedea condiţiile în care românii aflaţi sub contract lucrează. „Circumstanţele prin care trecem dezvăluie o serie de probleme sistematice pe care nu le-am abordat corect”, a declarat aceasta.

Omologul german, Hubertus Heil, a declarat că infectarea în masă a lucrătorilor români din industria cărnii este inacceptabilă. „Trebuie să spun că îmi este ruşine pentru situaţia creată”, a aduăgat acesta.

Ambasadorul României, Emil Hurezeanu, a declarat că ministrul a auzit de lucrătorii sezonieri după ce aceştia s-au dus să protesteze în legătură cu condiţiile de muncă la consulatul din Bonn.

Propunerea de miercuri care aşteaptă aprobarea parlamentului prevede implementarea unui sistem digital de pontaj prin care fiecare angajat nu va depăşi limita de 10 ore a unei ture. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici