Fotbalul spaniol a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus

Toate competiţiile de fotbal din Spania au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată, din cauza răspândirii în mod alarmant a noului virus pe teritoriul iberic. În Spania au fost raportate luni 33.089 cazuri de coronavirus şi 2.182 decese.

80 afișări
Imaginea articolului Fotbalul spaniol a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus

Fotbalul spaniol a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, din cauza pandemiei de coronavirus

Spania a devenit a doua ţară europeană cea mai afectată de coronavirus, după Italia. Cazurile cu noul virus au crescut de la 28.572, raportate duminică, 22 martie, la 33.089, anunţate luni, 23 martie. În plus, au murit 2.182 oameni pe teritoriul iberic din cauza infecţiei cu COVID-19.

În urma acestei situaţii, Federaţia Spaniolă de Fotbal şi Liga Profesionită de Fotbal din Spania au decis ca toate competiţiile, inclusiv La Liga, să fie suspendate pe o perioadă nedeterminată. Astfel că fotbalul nu va reveni în Spania până când Gurvenul nu va anunţa că se poate juca fără niciun pericol asupra sănătăţii populaţiei.

„Amândouă Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) şi Liga Profesionită de Fotbal din Spania (La Liga) vrem să ne exprimăm cea mai mare recunoştinţă tuturpr celor care depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oamenii din Spania, exprimă condoleanţele noastre şi vă îmbrăţişăm pe toţi cei care v-aţi pierdut oamenii dragi", a anunţat, într-un comunicat, RFEF şi La Liga, potrivit BBC.

La Liga s-a oprit în momentul în care un baschetbalist din cadrul clubului Real Madrid a fost diagnosticat pozitiv. În momentul de faţă Barcelona este lider în Primera Division, iar gruparea de pe Santiago Bernabeu este pe poziţia a doua, la două puncte distanţă.

Duminică, Guvernul din Spania a anunţat că va extinde starea de urgenţă din ţară. Iniţial a fost anunţată că se va încheia la finalul lunii martie, însă, având în vedere ritmul de creştere al numărului de cazuri cu coronavirus, autorităţile iberice au anunţat că Spania va fi în stare de urgenţă până la, cel puţin, 11 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici