Franţa oferă cetăţenie imigranţilor care lucrează în prima linie de apărare împotriva coronavirusului. Peste 700 de oameni beneficiază de pe urma programului

  • Franţa oferă cetăţenie rapidă lucrătorilor imigranţi din prima linie care au luptat împotriva virusului
  • Peste 700 de oameni au primit cetăţenie rapidă sau sunt pe cale să o primească
  • Franţa se află în primele 10 ţări cele mai afectate de infecţiile cu coronavirus
512 afișări
Imaginea articolului Franţa oferă cetăţenie imigranţilor care lucrează în prima linie de apărare împotriva coronavirusului. Peste 700 de oameni beneficiază de pe urma programului

Sursa foto: profimedia

Franţa îi recompensează pe lucrătorii imigranţi din prima linie cu cetăţenie. Ministerul de interne i-a invitat pe cei care au ajutat la eforturile împotriva Covid-19 să aplice pentru naturalizarea accelerată.

Peste 700 de lucrători din domeniul sănătăţii, agenţi de curăţenie şi lucrători din magazine au primit cetăţenie rapidă sau sunt pe cale să o primească. Franţa se află în primele 10 ţări cele mai afectate de infecţiile cu coronavirus, cu peste 2,5 milioane de cazuri confirmate şi aproape 62.000 de decese.

Iniţiativa de cetăţenie a fost anunţată pentru prima dată în septembrie. Şaptezeci şi patru de persoane au primit deja un paşaport francez, iar alte 693 sunt în faza finală. Până acum au fost depuse în total 2.890 de cereri.

Marlene Schiappa, ministrul junior pentru cetăţenie: Profesioniştii din domeniul sănătăţii, doamnele din curăţenie, lucrătorii de îngrijire a copiilor, personalul de la casă: toţi şi-au dovedit angajamentul faţă de naţiune şi a venit acum rândul republicii să facă un pas către ei.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici