Germania refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca

  • Germania a primit 736.800 de doze de AstraZeneca şi a folosit 64.869
  • Un sfert din angajaţii de la ambulanţă din Dortmund au avut reacţii adverse
  • Reacţiile adverse la AstraZeneca nu sunt altele decât cele din prospect
  • Cadrele medicale din Franţa cer să fie vaccinate cu Pfizer şi Moderna
41787 afișări
Imaginea articolului Germania refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca

Vaccinul AstraZeneca rămâne în frigidere în Germania. Nemţii au folosit mai puţin de 10% din cele aproape 740.000 de doze de vaccin pe care le-au primit şi cadrele medicale încep să îşi anuleze programările.

Asta se întâmplă după ce mai mult de un sfert din cei 300 de angajaţi ai serviciului de ambulanţă din Dortmund nu au putut merge la serviciu după ce s-au vaccinat. Aşa că, la fel ca francezii săptămâna trecută, şefii din sănătate au recomandat să nu fie vaccinaţi în aceeaşi perioadă toţi cei care lucrează într-o secţie a unui spital.

Reacţiile adverse ale vaccinului AstraZeneca care au fost raportate nu sunt mai grave decât cele aşteptate: febră, oboseală, dureri articulare. Iar ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a ieşit să îi încurajeze pe oameni să se vaccineze cu acest ser şi a spus că el însuşi s-ar vaccina cu el, numai că nu i-a venit rândul la imunizare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici