În Finlanda, câinii te „testează” pentru COVID-19: Metodă inedită de depistare a persoanelor infectate cu noul coronavirus

  • Finlandezii au găsit o metodă inedită de a detecta coronavirusul în aeroporturi
  • Câinii sunt cei care detectează dacă o persoană are Covid-19
  • Pasagerii susţin un test gratuit în aeroport şi nu au contact direct cu câinii
6444 afișări
Imaginea articolului În Finlanda, câinii te „testează” pentru COVID-19: Metodă inedită de depistare a persoanelor infectate cu noul coronavirus

FOTO: Profimedia

Timp de patru luni finlandezii au căutat o metodă de testare a Covid-19 în aeroporturi. După tot acest timp au găsit o soluţie inedită de a identifica o persoană pozitivă cu ajutorul câinilor. Patru câini dresaţi de Asociaţia finlandeză de detectare a mirosului au început de miercuri ”să lucreze” în aeroporul Helsinki.

Pasagerii susţin un test gratuit în aeroport şi nu au contact fizic direct cu câini. Aceştia au avut rezultate bune în diferenţierea probelor de urină de la pacienţii Covid-19, dar şi de la persoanele sănătoase. Unui câine îi ia circa un minut să adulmece şi să dea un rezultat pentru test. În tot acest timp el miroase probele şi în final latră, se aşează, zgârie sau se manifestă în diferite moduri.

„Un câine bun la investigat are nevoie de un nas bun. Rasa nu contează chiar atât de mult dacă există destul entuziasm pentru a munci. Nu este rocket science, e uşor, deoarece câinii îşi folosesc nasul tot, tot timpul”, spune Held Niuro, antrenor de câini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici