Iohannis despre cazul celor şase pacienţi morţi în Timişoara, fără pat ATI: Comunicare suboptimală

Comunicarea nu a fost optimă în cazul celor şase pacienţi care au murit la Timişoara, pentru că nu s-a găsit pat de terapie intensivă, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia erau locuri chiar în spitale din oraş „dar unii cu alţii nu s-au întâlnit”.

2159 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre cazul celor şase pacienţi morţi în Timişoara, fără pat ATI: Comunicare suboptimală

Iohannis despre cazul celor şase pacienţi morţi în Timişoara, fără pat ATI: Comunicare suboptimală

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce le recomandă directorilor de spitale pentru a nu mai fi situaţii precum la Timişoara, unde şase pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit pentru că nu s-a găsit pentru ei pat de ATI.

„Sunt două aspecte aici: primul se referă la comunicarea între spitale şi aici mai e loc de mai bine. Se pare, aşa am fost informat în această seară, că ar fi fost loc chiar în Timişoara doar că unii cu alţii nu s-au întâlnit şi comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri şi în realitate nici nu este neapărat nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, fiindcă există DSU care centralizează aceste solicitări şi care se preocupă şi de transportul pacienţilor într-un loc unde sunt paturi disponibile”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că situaţii de genul celor de la Timişoara sunt tratate „la modul serios”, de Ministerul Sănătăţii şi s-a văzut că „mai peste tot se mai găsesc variante pentru a amenaja noi locuri de ATI pentru românii care au nevoie”.

Şase pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2, toţi cu comorbidităţi, au murit, luni, înainte să li se găsească un loc la Terapie Intensivă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici