Israelul anunţă că vaccinul Pfizer pare să fie mai puţin eficient împotriva variantei Delta

Guvernul israelian a comunicat că analizele pe care le-a făcut arată că vaccinul Pfizer-BioNTech pare să fie mai puţin eficient împotriva infecţiilor cauzate de varianta Delta comparativ cu alte tulpini de Covid-19, anunţă CNN.

2629 afișări
Imaginea articolului Israelul anunţă că vaccinul Pfizer pare să fie mai puţin eficient împotriva variantei Delta

Israelul anunţă că vaccinul Pfizer pare să fie mai puţin eficient împotriva variantei Delta

Într-o scurtă declaraţie emisă luni, guvernul a declarat că vaccinul a oferit 64% protecţie împotriva infecţiei, datele fiind analizate până pe 6 iunie. În mai - când varianta Alpha domina în Israel şi tulpina Delta nu se răspândise încă pe scară largă - vaccinul a fost eficient în 95,3% din cazuri, împotriva tuturor infecţiilor.

Guvernul a adăugat că vaccinul a dovedit o eficienţă de 93% în prevenirea cazurilor severe şi a spitalizărilor, comparativ cu 97% raportate în jurnalul medical The Lancet în luna mai.

Declaraţia a citat cele mai importante date, fără a da publicităţii alte detalii. O echipă de la Hebrew University a declarat separat că este prea devreme pentru a spune care este eficacitatea vaccinului în cazul tulpinii Delta.

Israelul a vaccinat cu Pfizer persoane cu vârsta de peste 12 ani, iar procesul rapid a oferit oamenilor de ştiinţă date legate de eficacitatea sa în lumea reală.

Guvernul a declarat că scăderea eficacităţii se datorează probabil răspândirii variantei Delta în Israel. Această tulpină mai infecţioasă a virusului a fost identificată pentru prima dată în India la începutul acestui an şi este cunoscută şi sub numele de B.1.617.2.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat CNN că sunt necesare mai multe date pentru a determina motivul exact al scăderii eficacităţii în Israel. În timp ce „israelienii ştiu ce fac”, datele sunt insuficiente, a spus Fauci, adăugând că circumstanţele scăderii eficacităţii sunt neclare.

Pfizer a spus că nu poate comenta date nepublicate, însă un studiu de laborator publicat recent, realizat cu filiala medicală a Universităţii din Texas, a constatat că vaccinul său era eficient împotriva versiunilor create în laborator de tulpini Delta sau alte tipuri. Studiul a constatat că vaccinarea completă determină un răspuns imun care ar trebui să aştepte să protejeze bine oamenii împotriva infecţiei cu noile variante.

Israelul este una dintre cele mai vaccinate ţări din lume, cu peste 60% din populaţie complet inoculată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici