Israelul, Austria şi Danemarca vor înfiinţat o alianţă pentru a produce vaccinuri anti-Covid pentru a combate noile varinate

  • Liderii Israelului, Austriei şi Danemarcei s-au întâlnit joi la Ierusalim pentru a anunţa oficial că vor înfiinţa o alianţă pentru vaccinul Covid-19.
  • Cei doi şefi de guvern europeni au cerut înformaţii şi despre „paşaportul verde” introdus în Israel.
465 afișări
Imaginea articolului Israelul, Austria şi Danemarca vor înfiinţat o alianţă pentru a produce vaccinuri anti-Covid pentru a combate noile varinate

Foto: Profimedia

Liderii Israelului, Austriei şi Danemarcei s-au întâlnit joi la Ierusalim pentru a anunţa oficial că vor înfiinţa o alianţă pentru vaccinul Covid-19, notează dpa.
 
Aceştia vor înfiinţa un fond comun pentru continuarea cercetării şi cooperării în domeniul producţiei de vaccinuri, cu scopul de a accelera aprovizionaree cu vaccinuri.
 
În timp ce Israelul a devenit lider mondial la vaccinările împotriva Covid-19, naţiuni ca Austria şi Danemarca, au fost frustrate de derularea lentă a campaniei de vaccinare în UE.
 
"Aceasta este o zi specială în care doi lideri europeni dinamici se reunesc la Ierusalim pentru a discuta împreună despre cum vom continua bătălia împotriva Covid. Odată ce depăşim acest ciclu al bolii, nu avem nicio garanţie că nu va mai reveni. Nimeni nu ştie cât timp vor rezista aceste vaccinuri," a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, alături de cancelarul austriac Sebastian Kurz şi premierul danez Mette Frederiksen.
 
Cei doi şefi de guvern europeni au vizitat, de asemenea, Israelul pentru a afla despre „paşaportul verde” introdus acolo, care permite accesul persoanelor vaccinate şi recuperate la centrele de agrement şi în alte atracţii.
 
Premierul Austriei, Sebastian Kurz, a spus că ţara sa nu se mai poate baza doar pe Bruxelles pentru achiziţionarea vaccinului împotriva coronavirusului, fiind deranjat de faptul că blocul aprobă foarte greu vaccinurile şi de problemele de aprovizionare.
 
Premierul danez, Mette Fredriksen a negat că această colaborare a Danemarcei cu Israelul înseamnă o ruptură în cooperarea cu UE.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici