Kim Jong Un anunţă măsuri drastice pentru a combate focarul de COVID, dar nu există niciun semn că Pyongyangul ar urma să accepte ofertele internaţionale de vaccinuri.

Coreea de Nord a anunţat duminică că un total de 42 de persoane au murit, în timp ce ţara a început a patra zi de izolare la nivel naţional, relatează Reuters.

1833 afișări
Imaginea articolului  Kim Jong Un anunţă măsuri drastice pentru a combate focarul de COVID, dar nu există niciun semn că Pyongyangul ar urma să accepte ofertele internaţionale de vaccinuri.

Kim Jong Un anunţă măsuri drastice pentru a combate focarul de COVID, dar nu există niciun semn că Pyongyang ar urma să accepte ofertele internaţionale de vaccinuri.

Recunoaşterea de către Coreea de Nord, joi, a faptului că se luptă cu un focar "exploziv" de COVID-19 a stârnit îngrijorări că virusul ar putea devasta o ţară cu un sistem de sănătate cu resurse insuficiente, capacităţi limitate de testare şi fără un program de vaccinare.

Agenţia de ştiri de stat KCNA a declarat că ţara ia "măsuri de urgenţă" pentru a controla epidemia, dar nu există niciun semn că Pyongyangul ar urma să accepte ofertele internaţionale de vaccinuri.

"Toate provinciile, oraşele şi judeţele din ţară au fost complet închise şi unităţile de lucru, unităţile de producţie şi unităţile rezidenţiale au fost închise unele faţă de altele din dimineaţa zilei de 12 mai şi se efectuează o examinare strictă şi intensivă a tuturor oamenilor", a raportat duminică KCNA.

Cu o zi înainte, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că răspândirea COVID-19 a aruncat ţara sa într-o "mare confuzie" şi a cerut o luptă totală pentru a depăşi epidemia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici