Lockdown vs Economie. Care este costul economic al carantinei naţionale impuse de Emmanuel Macron în Franţa

  • Noile restricţii COVID-19 din Franţa vor avea un impact asupra creşterii economice în acest an, dar este prea devreme pentru a spune exact cu cât, a declarat vineri ministrul Finanţelor Bruno Le Maire.
  • Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat miercuri o carantină naţională în Franţa în încercarea de a opri al treilea val de infecţii COVID-19 care ameninţă să copleşească spitalele.
2200 afișări
Imaginea articolului Lockdown vs Economie. Care este costul economic al carantinei naţionale impuse de Emmanuel Macron în Franţa

Lockdown vs Economie. Care este costul economic al carantinei naţionale impuse de Emmanuel Macron

„Aceste măsuri vor avea un impact asupra creşterii economice în 2021", a declarat Le Maire pentru televiziunea CNews.

Le Maire a precizat că noile măsuri de carantină vor duce la suspedarea temporară a activităţii în 150.000 de companii şi va avea un cost de aproximativ 11 miliarde de euro pe lună.

"O evaluare completă va veni zilele următoare”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Le Maire a reiterat solicitările ca Uniunea Europeană să accelereze punerea în aplicare a planului său de stimulare economică.

„Europa trebuie să înţeleagă că fondurile de stimulare economică promise cetăţenilor europeni trebuie să ajungă acum în statele membre. În 2022 sau 2023 va fi prea târziu. Chinezii şi americanii vor fi în faţa noastră”, a spus el.

Există şi opinii mai optimiste. Guvernatorul Băncii Franţei, Francois Villeroy de Galhau, a declarat joi că nu se aşteaptă ca noile restricţii să aibă un impact major asupra prognozei băncii de creştere econimică a Franţei cu 5,5% în 2021, cu condiţia ca restricţiile să nu dureze mai mult de începutul lunii mai.

Franţa a raportat ieri peste 50.000 de noi infecţii cu COVID-19 joi şi 308 de decese, în timp ce numărul persoanelor din unităţile de terapie intensivă a crescut la 5.109.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici