Lumea îşi pune din nou mască: Mexicul intră în valul 5 al pandemiei, cele mai multe cazuri din februarie încoace

Mexicul înregistrează cele mai multe cazuri zilnice de Covid din februarie încoace, semnalând intrarea în al 5-lea val.

1309 afișări
Imaginea articolului Lumea îşi pune din nou mască: Mexicul intră în valul 5 al pandemiei, cele mai multe cazuri din februarie încoace

Lumea îşi pune din nou mască: Mexicul intră în valul 5 al pandemiei, cele mai multe cazuri din februarie încoace

Mexicul a raportat joi 16.133 de noi cazuri de COVID-19 în ţară, cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, scrie Reuters.

Această creştere este un semnal că un alt val se răspândeşte în ţară, spun experţii.

"Ceea ce am identificat în ultimele 9 săptămâni este o creştere progresivă a frecvenţei cazurilor", spunea ministrul adjunct al sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell.

Lopez-Gatell a declarat că majoritatea cazurilor din ţară sunt de subvariante Omicron BA.4 şi BA.5, care provoacă simptome asemănătoare răcelii.

"Şi chiar mai încurajator este faptul că decesele sunt, de asemenea, ţinute sub control", a spus el.

Mexicul a înregistrat o medie de 24 de decese pe zi în ultimele 7 zile, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. 4% din paturile spitalelor generale erau ocupate de pacienţi cu COVID-19, în timp ce 1% din paturile de urgenţă erau ocupate.

Lopez-Gatell a adăugat că rata de creştere a numărului de cazuri este încurajatoare "pentru că sugerează că protecţia pe care o avem cu toţii, fie pentru că am suferit de COVID, fie pentru că am fost vaccinaţi sau ambele funcţionează şi face ca răspândirea să fie mai lentă decât a fost".

La începutul acestei luni, Mexicul a deschis înscrierile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani pentru a primi prima doză de vaccin COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mexic,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici