Lumea s-a reunit virtual pentru un summit despre vaccinuri. SUA nu participă

  • Liderii mondiali s-au reunit într-un summit virtual pentru a-şi uni eforturile să combată coronavirusul
  • Administraţia Trump a refuzat să participe
  • Conferinţa online a fost condusă de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
320 afișări
Imaginea articolului Lumea s-a reunit virtual pentru un summit despre vaccinuri. SUA nu participă

Sursa foto: profimedia

Liderii mondiali s-au adunat într-un summit virtual luni pentru a discuta despre finanţarea proiectelor legate de un potenţial tratament pentru a combate Covid-19. Marele absent al conferinţei au fost Statele Unite ale Americii. De asemenea, Rusia şi India nu au participat. Premierul chinez Li Keqiang a fost înlocuit în ultima clipă de Zhang Ming, ambasadorul din Beijing delegat în Uniunea Europeană.

Oficialii şi cercetătorii din domeniul sănătăţii publice şi-au exprimat surprinderea. Este prima oară după mult timp când SUA nu participă la o conferinţă internaţională pentru o criză globală de importanţă majoră.

Video-conferinţa a fost condusă de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, alături de mai bine de jumătate din naţiunile lumii. Scopul declarat al reuniunii era strângerea a 8.2 miliarde de dolari fonduri de la guverne, filantropi şi sectorul privat pentru a finanţa cercetarea şi producerea în masă a medicamentelor, vaccinurilor şi kiturilor de testare pentru combaterea noului virus, care a ucis peste 250.000 de oameni în întreaga lume.

Strângerea internaţională de fonduri pentru sănătate a stârnit retorici la nivel mondial. Printre donatori s-au numărat Germania cu Angela Merkel, Franţa cu Emmanuel Macron, Marea Britanie cu Boris Johnson, Japonia cu Shinzo Abe, alături de Israel cu Benjamin Netanyahu şi Turcia cu Recep Tayyip Erdogan.
Participanţii la conferinţă şi-au exprimat nevoia de unitate şi au manifestat solidaritate reciprocă în găsirea unei soluţii viabile pentru toţi.

Un oficial american a declarat că Statele Unite sunt la momentul actual cel mai mare donator umanitar în domeniul sănătăţii şi al umanităţii din lume. La summitul virtual a existat totuşi un participant american important: Fundaţia Bill şi Melinda Gates, care a promis că va cheltui 125 de milioane de dolari în lupta de combatere a coronavirusului.

Mulţi dintre lideri şi-au subliniat sprijinul pentru OMS. Preşedintele Trump a anunţat luna trecută că taie finanţările SUA pentru OMS pentru legăturile de colaborare strânse cu China. Trump susţine că liderii chinezi au subestimat ameninţarea şi au ascuns detalii cruciale legate de Covid-19. Analiştii de sănătate publică au criticat decizia lui Trump de a reduce finanţarea, relatează Washington Post.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici