MAE, despre românii de pe Diamond Princess: Nouă sunt în carantină. Starea celor doi infectaţi e bună

Nouă membri de origine română ai echipajului de pe nava Diamond Princess se află în carantină, iar starea de sănătate a celor doi confirmaţi cu infecţie cu coronavirus este bună, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), luni, într-un comunicat de presă.

882 afișări
Imaginea articolului MAE, despre românii de pe Diamond Princess: Nouă sunt în carantină. Starea celor doi infectaţi e bună

MAE, despre românii de pe Diamond Princess: Nouă sunt în carantină. Starea celor doi infectaţi e bună

„În continuarea informaţiilor referitoare la situaţia cetăţenilor români aflaţi la bordul navei Diamond Princess şi în conformitate cu informaţiile transmise de Ambasada României la Tokyo, MAE precizează că cei şapte cetăţeni români, membri ai echipajului, transferaţi în cursul săptămânii trecute la o facilitate din localitatea Wako, prefectura Saitama, se află în continuare în carantină. La data de 1 martie 2020, au fost transferaţi în aceeaşi facilitate şi ceilalţi doi cetăţeni români, membri ai echipajului, care rămăseseră iniţial pe vas, urmând să fie supuşi unei perioade suplimentare de carantină de 14 zile”, precizează MAE.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi spitalizaţi în Japonia în urma testării pozitive cu COVID-19, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

Ambasada României la Tokyo menţine legătura cu autorităţile locale competente şi cetăţenii români afectaţi, acordând asistenţă consulară în limita competenţelor legale.

Alţi şase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost aduşi în Bucureşti cu o aeronavă de tip C-27J Spartan, în 22 februarie. Ei sunt internaţi într-un centru ţinut secret de autorităţi.

Un număr total 705 persoane, pasageri şi echipaj de la bordul vasului Diamond Princess au fost confirmaţi având COVID-19, iar cinci dintre aceştia au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici