Mai multe state UE blochează zborurile cu Marea Britanie după ce cazuri de persoane infectate cu noua tulpină SARS-CoV-2 au fost identificate în Olanda şi Danemarca

  • Cei de la ECDC sunt de părere că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, care a fost semanalată prima oară în Marea Britanie, circulă deja şi în alte ţări.
  • În România, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis în această seară suspendarea zborurilor din şi către Regatul Unit. Românii care vin din Regatul Unit intră în carantină.
  • Cei de la OMS au transmis că au fost identificate cazuri de persoane infectate cu noua tulpină coronavirus şi în afara Marii Britanii, mai exact în Danemarca, Olanda şi Australia.
3030 afișări
Imaginea articolului Mai multe state UE blochează zborurile cu Marea Britanie după ce cazuri de persoane infectate cu noua tulpină SARS-CoV-2 au fost identificate în Olanda şi Danemarca

UPDATE 21:50: În Italia a fost identificat un pacient cu noua tulpină SARS-CoV-2

Conform Ministerului Sănătăţii, pacientul s-a întors zilele trecute din Marea Britanie, cu un avion ce a aterizat la aeroportul Fiumicino.

Pacientul şi partenerul său se află în izolare şi au urmat, împreună cu alţi membri ai familiei şi alte contacte, toate procedurile stabilite de Ministerul Sănătăţii.

Ştirea iniţială: Cei de la ECDC sunt de părere că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, care a fost semanalată prima oară în Marea Britanie, circulă deja şi în alte ţări. Ca urmare a numărului noi de cazuri de persoane infectate cu noua tulpină, mai multe state ale Uniunii Europene au decis suspendarea zborurilor dinspre şi spre Marea Britanie.

În România, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis în această seară suspendarea zborurilor din şi către Regatul Unit. Românii care vin din Regatul Unit intră în carantină.

Conform celor publicate de BBC, noua tulpină coronavirus este mai contagioasă, într-adevăr, însă răspunde tratamentului şi vaccinului. Patrick Vallance, consilierul ştiinţific al Guvernului Marii Britanii, susţine că noua tulpină a apărut la jumătatea lunii septemrie şi, în timp, a reuşit să devină, poate, cea mai predominantă formă de virus. Pentru că s-a răspândit atât de repede şi puternic, în unele zone ale Angliei măsurile de restricţie sunt mult mai dure.

Cei de la OMS au transmis că au fost identificate cazuri de persoane infectate cu noua tulpină coronavirus şi în afara Marii Britanii, mai exact în Danemarca, Olanda şi Australia.

Duminică seara, cei din Olanda au închis zborurile dinspre Marea Britanie, până pe 1 ianuarie. Italia şi Belgia blochează, de asemenea, zborurile cu Regatul Unit, iar Germania şi Franţa se pregătesc să facă acelaşi lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină COVID-19. Între timp, Guvernul spaniol a făcut apel la Uniunea Europeană, pentru o decizie comună statelor membre.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici