Mama copilului de un an, confirmat cu noul coronavirus, vrea să stea în izolare cu el

  • Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a anunţat sâmbătă că mama bebeluşului de un an, diagosticat în cursul serii de vineri doreşte să stea în izolare alături de copil.
  • Medicii urmează să îi explice mamei toate măsurile de prevenţie pe care aceasta trebuie să le ia.
  • În total, sâmbătă, la Iaşi sunt internaţi 9 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar starea lor, potrivit sursei citate, nu ridică probleme.
4790 afișări
Imaginea articolului Mama copilului de un an, confirmat cu noul coronavirus, vrea să stea în izolare cu el

Mama copilului de un an, confirmat cu noul coronavirus, vrea să stea în izolare cu el

Bebeluşul de un an, în cazul căruia medicii au confirmat infecţia cu noul tip de coronavirus a fost transportat sâmbătă la prânz, de la Spitalul Judeţean Bacău la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Copilul este însoţit de mama sa, relatează corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a anunţat sâmbătă că mama bebeluşului de un an, diagosticat în cursul serii de vineri doreşte să stea în izolare alături de copil.

"Este vorba de un pacient care trebuia să vină de aseară şi datorită faptului că este un copil nu s-a putut organiza totul ca să fie bine. Vom face în aşa fel, încât, sigur mama trebuie să stea cu el, pe cât posibil să asigurăm protecţia mamei. Probabil că vom gândi o astfel de zonă, în care, în afară de materialele de protecţie şi anume acele măşti cu filtru hepa, să putem să asigurăm, pe cât posibil, protecţia mamei.", a declarat sâmbătă presei Carmen Dorobăţ, managerul Spitalui de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicii urmează să îi explice mamei toate măsurile de prevenţie pe care aceasta trebuie să le ia. "Este foarte greu să iei o decizie şi să spui că îi desparţi. Este vorba despre un copil de un an şi ceva. Ceea ce putem noi să facem, trebuie să îi explicăm şi de asta sunt eu aici la spital acum, să încerc să elucidez această problemă. Îi vom explica tot ceea ce este cazul să ştie despre acest virus, dar dacă va vrea ea să rămână, va trebui să îi asigurăm tot ceea ce înseamnă material de protecţie, să o învăţăm cu tot ceea ce înseamnă spălat pe mâini, dezinfectat şi aşa mai departe.(...) Din ce ştiu până în momentul de faţă, mama nu prea ar vrea să lase copilul singur", a precizat Dorobăţ.

Potrivit medicului, copilul va primi acelaşi tratament ca un adult. El era în autoizolare de pe data de 3 martie şi era în monitorizarea DSP Bacău. "Copilul este contact al mătuşii (fără simptomatologie) întoarsă din Italia, a fost transportat cu izoleta la SJU Bacău – Secţia Boli Infecţioase şi internat împreună cu mama, având simptome febră şi tuse, iar la testarea în contextul suspiciunii COVID-19, conform metodologiei, rezultatul a fost pozitiv. În acest moment, colegii noştri desfaşoară ancheta epidemiologică şi recoltează probe de la ceilalţi 3 contacţi ce erau izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de DSP Bacău" au anunţat reprezentaţii DSP Bacău.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, la laboratorul în care se testează probele din toată zona Moldovei se lucrează de la 5 dimineaţa până la miezul nopţii. În cursul zilei de sâmbătă la Iaşi sunt în lucru 210 probe.

În total, sâmbătă, la Iaşi sunt internaţi 9 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar starea lor, potrivit sursei citate, nu ridică probleme.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici