Marea Britanie lansează primul studiu privind a treia doză de vaccin

  • Regatul Unit este cea mai afectată ţară din Europa de pandemie, cu aproape 128.000 de morţi.
  • Studiul este realizat de serviciului de sănătate publică (NHS) şi implică 2.886 de voluntari complet vaccinaţi.
  • Studiul va începe în iunie, iar primele rezultate sunt aşteptate în septembrie.
462 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie lansează primul studiu privind a treia doză de vaccin

Foto: Profimedia

Guvernul britanic a lansat miercuri 19 studii clinice, prezentate ca primele din lume, asupra răspunsului imun generat de a treia doză de vaccin Covid-19, informează Le Figaro.
 
Regatul Unit, cea mai afectată ţară din Europa, cu aproape 128.000 de morţi, şi-a îmbunătătţit semnificativ situaţia sanitară după un lung şi strict lockdown şi o campanie masivă de vaccinare.
 
Pentru a păstra progresul realizat, autorităţile intenţionează să lanseze o campanie de rapel în toamnă, în urma studiilor clinice privind răspunsul imun provocat de o a treia doză de vaccin. 
 
Acest studiu realizat de serviciului de sănătate publică (NHS), care implică 2.886 de voluntari complet vaccinaţi, va examina efectele a şapte vaccinuri diferite - Oxford / AstraZeneca, Pfizer / BioNTech, Moderna, Novavax, Valneva, Johnson & Johnson şi Curevac. 
 
Studiul, în valoare de 19,3 milioane de lire sterline (22,4 milioane de euro) şi finanţat de guvern, va începe în iunie, iar primele rezultate sunt aşteptate în septembrie.
 
Guvernul speră să ţină pandemia sub control prin vaccinare, mai ales că tulpina indiană se răspândeşte foarte repede. Potrivit ministrului Sănătăţii, Matt Hancock, 2.967 de cazuri legate de varianta mai contagioasă B1.617.2 au fost identificate până în prezent în Regatul Unit, în special în nord-vestul Angliei şi Londra, în creştere cu aproximativ 30% de luni.
 
Guvernul este acuzat că a întârziat restricţiile de călătorie în India. În aprilie, premierul Boris Johnson plănuia o călătorie la New Delhi. Această vizită oficială a fost în cele din urmă anulată din cauza noului val de contaminări din India, care a fost în cele din urmă adăugată pe „lista roşie” a Regatului Unit. 
 
Călătorii care sosesc din această destinaţie trebuie să stea în carantină la hotel pe cheltuiala proprie, la un cost de 1.750 de lire sterline (aproximativ 2000 de euro). 
 
Marea Britanie a vaccinat deja 70% dintre adulţi, 40% dintre ei cu două doze, sau aproape 21 de milioane de oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici