Măsuri la Craiova după ce doi bolnavi COVID-19 au murit în izolator aşteptând eliberarea unui loc la ATI

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a luat măsuri pentru suplimentarea numărului de paturi la ATI pentru pacienţii cu Covid, după ce săptămâna trecută doi bolnavi au murit în izolator aşteptând eliberarea unui loc.

2334 afișări
Imaginea articolului Măsuri la Craiova după ce doi bolnavi COVID-19 au murit în izolator aşteptând eliberarea unui loc la ATI

Măsuri la Craiova după ce doi bolnavi COVID-19 au murit în izolator aşteptând eliberarea unui loc la ATI

Potrivit unui comunicat al conducerii SCJU Craiova, până în 5 aprilie, se va reorganiza Sectorul ATI COVID prin creşterea numărului de paturi de anestezie şi terapie intensivă de la 20 la 25 pentru pacienţi adulţi COVID-19 pozitivi şi se va va reduce de la 4 la 2 numărul de paturi ATI pentru copii COVID-19 pozitivi.

„Reducerea numărului de paturi pentru copiii infectaţi cu Covid-19 este determinată de incidenţa redusă a cazurilor – doar 3 copii confirmaţi cu COVID-19 au fost internaţi în clinica ATI sector Covid a SCJUC, până în prezent, în decurs de un an”, se arată în comunicat.

Conducerea susţine că, pe termen mediu, se urmăreşte creşterea capacităţii Secţiei ATI COVID-19 care va beneficia de un număr de 30 de paturi, printr-un proiect care prevede realizarea unei construcţii modulare în exteriorul unităţii medicale.

CITEŞTE AICI Coronavirus în România LIVE UPDATE 24 martie. Un nou record la ATI. Peste 6000 de cazuri COVID-19. Creşte incidenţa în Capitală

Medicii se confruntă în prezent cu un val de prezentări în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a pacienţilor suspecţi sau pozitivi COVID-19, care sosesc în stare gravă sau foarte gravă. Conform reglementărilor interne, pacienţii COVID-19 pozitivi sau suspecţi sunt evaluaţi, investigaţi şi beneficiază de îngrijiri medicale în cadrul sectorului izolator de la parterul Clinicii de Cardiologie Intervenţională, care dispune de 18 paturi cu sursă fixă de oxigen.

„Pentru toţi pacienţii suspecţi sau pozitivi COVID-19 care necesită internare, în lipsa unor paturi libere în ATI sector COVID, SCJUC a solicitat sprijinul Centrului Judeţean pentru Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Dolj, astfel încât să se identifice paturi libere ATI în alte spitale şi să se realizeze transferul pacienţilor către acestea”, se mai arată în comunicat.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova este spital suport Covid 19.

Potrivit digi24.ro, două persoane au murit, la finalul săptămânii trecute, în timp ce aşteptau în izolator să se elibereze un pat la ATI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici