Medicii vaccinează şi noaptea. Marian este primul pacient din România care s-a vaccinat la miezul nopţii

  • Centrul de imunizare de la Spitalul Judeţean Timişoara are 8 fluxuri de vaccinare.
  • La centrul de vaccinare non-stop, personalul medical administrează vaccin Pfizer.
  • În prima noapte, s-au programat 14 pacienţi în intervalul 00:00-07 :00.
768 afișări
Imaginea articolului Medicii vaccinează şi noaptea. Marian este primul pacient din România care s-a vaccinat la miezul nopţii

Medicii vaccinează şi noaptea. Marian este primul pacient din România care s-a vaccinat la miezul nopţii

Premieră naţională. Avem primii români, vaccinaţi pe timp de noapte.

Marian Şeitan a primit serul de la Pfizer, exact la miezul nopţii. A venit la singurul centru non-stop, alături de soţie. Amândoi au reuşit să se programeze în urmă cu trei zile. Până acum, ba nu le-a permis programul, ba nu găseau locuri libere.

„Mă simt bine, pentru că pot să vin la orice oră să mă vaccinez. Nu mai stau ziua la coadă 20-30-40 de persoane în faţă”, a spus Marian Şeitan, pacient.

Când au intrat în platformă, nici nu ştiau că se pot vaccina şi noaptea. Au verificat locurile libere şi au găsit la ora 24:00.

„M-am mirat şi am mai sunat o dată la DSP, să fiu sigură că nu s-a făcut o greşeală. Soţul a primit mesaj, eu am primit mai. Dar, totuşi am sunat la ei”, a declarat Ana Şeitan, pacientă.

Centrul de vaccinare non-stop s-a deschis în urmă cu o lună. Însă, platforma nu a permis programările pe timp de noapte.

„În această perioadă însă, nu a scăzut numărul de programări, în cadrul acestui centru, ci pur şi simplu am condensat persoanele care ar fi trebuit să fie vaccinate într-o perioadă de 24 de ore, în perioadă de 12 ore”, a afirmat Raul Pătraşcu, manager – Spitalul Judeţean Timişoara.

Chiar şi aşa, medicii spun că nu au făcut rabat. Au muncit de două ori mai mult şi au reuşit să vaccineze cam 500 de persoane pe zi.

„Până acum a fost o muncă asiduă. Ne-am străduit să facem faţă tuturor. Am suplimentat personalul. Şi am accelerat puţin ritmul, încercând să ne păstrăm standardele de calitate”, a spus Simona Tămăşan, coordinator – Centru de vaccinare non-stop.

CENTRU DE VACCINARE NON-STOP

  • 8 fluxuri
  • 240 locuri / zi
  • 240 locuri / noapte
  • 2 doctori / tură
  • 4 asistente / tură
  • 2 registratori / tură

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici