COVID-19. Mesaj dur al directorului OMS: Vaccinarea copiilor este o „catastrofă morală”

Lumea asistă acum la o „catastrofă morală”, pe măsură ce copiii şi adolescenţii sunt vaccinaţi în unele ţări bogate, în timp ce lucrătorii din domeniul sănătăţii din ţările sărace rămân nevaccinaţi, a declarat vineri directorul executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus

24354 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Mesaj dur al directorului OMS: Vaccinarea copiilor este o „catastrofă morală”

Mesaj dur al directorului OMS: Vaccinarea copiilor este o „catastrofă morală”

"Într-o mână de ţări bogate care au cumpărat majoritatea stocului de vaccin, grupurile cu risc scăzut sunt acum vaccinate", a spus el.

„Îi îndemn să reconsidere şi, în schimb, să doneze vaccinuri către COVAX”, a adăugat directorul OMS.

Arătând faptul că doar 0,3 la sută din vaccinuri merg în ţări sărace, Tedros a spus că stocul în ţările cu venituri mici şi medii nu a fost nici măcar suficient pentru imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii, spitalele fiind grav afectate de cazuri.

SUA şi Canada au autorizat ambele vaccinul BioNTech / Pfizer pentru copiii de până la 12 ani. Cu toate acestea, joi, Kate O'Brien, directorul departamentului de imunizare, vaccinuri şi produse biologice al OMS, a spus că "doar pentru că este autorizat un vaccin pentru copii , nu înseamnă că ţările ar trebui să le acorde prioritate".

Vaccinurile sunt disponibile pentru adolescenţii în vârstă de 16 ani şi peste din SUA, cei cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani fiind capabili să se vaccineze în unele state.

În România ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că zeci de mii de elevi cu vârste cuprinse între 16 ani şi 18 ani s-au vaccinat împotriva COVID 19.

Declaraţiile au fost făcute joi, la finalul şedinţei de Guvern. Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că în momentul de faţă sunt peste 10.000 de elevi în vârstă de 16 ani care s-au vaccinat anti-COVID.

De asemenea, sunt vaccinaţi aproximativ 14.000 de elevi care au 17 ani şi circa 21.000 de elevi care au împlinit 18 ani.

Ministrul Educaţiei a mai spus că în prezent nu se discută despre o campanie de vaccinare în şcoli.

„Pentru a avea o campanie de vaccinare în şcoli va trebuie să aşteptăm să fie autorizat vaccinul pentru această categorie de vârstă sub 16 ani. Apoi, trebuie să fie autorizat de cei îndreptătiţi în ţară. Doar după vom avea o discuţie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici