Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor turiştilor români din străinătate să revină în ţară

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care se află ca turişti în străinătate să depună demersuri pentru scurtarea şederii şi revenirea în ţară în cel mai scurt timp, în contextul evoluţiei la nivel global a infecţiei cu COVID-19 şi a demersurilor altor state.

10321 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor turiştilor români  din străinătate să revină în ţară

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor turiştilor români din străinătate să revină în ţară

Având în vedere faptul că măsurile adoptate la nivelul statelor pot afecta inclusiv traficul aerian şi pot suferi modificări de la o zi la alta, MAE recomandă contactarea agenţiilor de voiaj şi a companiilor aeriene în vederea modificării zborurilor şi a identificării unor rute alternative pentru retur.

Totodată, MAE subliniază că orice călătorie în străinătate în contextul actual trebuie evaluată cu responsabilitate şi din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de statele de tranzit şi destinaţie şi recomandă consultarea informaţiilor disponibile pe site-ul MAE şi pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

De asemenea, MAE face apel la turiştii români care se află în străinătate de a manifesta responsabilitate şi subliniază că identificarea de soluţii reprezintă un exerciţiu comun, o responsabilitate comună.

În acelaşi timp, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliu sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici