Ministru: Germanii trebuie să fie pregătiţi pentru 4-5 luni de restricţii dure pentru oprirea răspândirii COVID-19

  • Germanii ar trebui să fie pregătiţi pentru restricţii severe pentru încă 4-5 luni pentru a opri creşterea infecţiilor cu noul coronavirus şi nu ar trebui să se aştepte ca regulile actuale să fie uşurate rapid, a declarat ministrul Economiei Peter Altmaier săptămânal Bild am Sonntag.
  • „Încă nu am ieşit la liman”, a spus el referindu-se la numărul de infecţii. „Nu ne putem permite un yo-yo, economia deschizându-se şi închizându-se constant”
  • Germania a impus la începutul lunii un set de măsuri dure pentru a opri al doilea val al pandemie.
9315 afișări
Imaginea articolului Ministru: Germanii trebuie să fie pregătiţi pentru 4-5 luni de restricţii dure pentru oprirea răspândirii COVID-19

Ministrul Economiei: Germanii trebui să fie pregătiţi pentru 4-5 luni de restricţii dure pentru oprirea răspândirii COVID-19

Datele de la Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecţioase au arătat duminică că numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut cu 16.947 ajugând la un total de 790.503. Cifrele din weekend tind să fie mai mici, deoarece nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.
 
Altmaier a spus că Germania ar trebui să se ferească de o relaxare a restricţiilor prea repede.
 
„Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum se întâmpla în Franţa în urmă cu câteva săptămâni, trebuie să trecem prin asta şi să nu speculăm în mod constant relaxarea măsurilor”, a spus el pentru Bild am Sonntag.
 
„Toate ţările care şi-au ridicat restricţiile prea devreme au plătit până acum un preţ prea mare în ceea cea ce priveşte viaţa umană pierdută”, a adăugat acesta.
 
Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat sâmbătă la un eveniment online al partidului cancelarului Angela Merkel că urmează săptămâni grele, posibil chiar luni.
 
Preşedintele german al Asociaţiei Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery, a avertizat cu privire la o posibilă lipsă de paturi şi probleme de personal în spitalele germane.
 
„Previziunea mea este că va trebui să vorbim despre restricţii suplimentare, mai degrabă decât de relaxare”, a spus el pentru Augsburger Allgemeine.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici