Ministrul Sănătăţii din Germania crede că infectarea cu Omicron reprezintă o "vaccinare murdară pe uşa din spate" şi că noi mutaţii încă sunt posibile

  • Ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a spus că este "naiv" să credem că varianta Omicron va fi sfârşitul pandemiei.
  • Acesta a avertizat că noi mutaţii ale virusului sunt încă posibile.
  • Karl Lauterbach a insistat că vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie, deoarece varianta Omicron continuă să se răspândească.
8468 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii din Germania crede că infectarea cu Omicron reprezintă o "vaccinare murdară pe uşa din spate" şi că noi mutaţii încă sunt posibile

Lauterbach a spus că  obţinerea imunităţii prin infecţie este o „vaccinare murdară” şi nu soluţia. "Încă avem nevoie de vaccinare obligatorie. În caz contrar, infectarea cu Omicron este o vaccinare murdară prin uşa din spate. A conta pe toţi să se infecteze mai devreme sau mai târziu şi să devină imuni... ar cauza mari probleme" a spus Lauterbach.

Versiunea Omicron a virusului pare până acum a fi mai blândă decât variantele anterioare. Dar ministrul sănătăţii a avertizat că „mulţi oameni s-ar îmbolnăvi grav, cu daune adesea permanente”, dacă Omicron ar fi lăsat necontrolat. „Pentru copiii noştri ar fi un experiment absolut iresponsabil”, a spus el într-un tweet la începutul acestei săptămâni, potrivit DW.

Ministrul Sănătăţii se teme de variantele viitoare.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că este „naiv” să credem că „omicron este sfârşitul pandemiei”.

Vaccinarea obligatorie este, de asemenea, importantă pentru viitoarele variante care se pot dezvolta în continuare”, a spus el pentru Welt. „Infecţia cu Omicron nu îl face neapărat imun la următoarea variantă virală”.

Lauterbach a avertizat, de asemenea, despre posibilitatea ca o variantă nouă, mai periculoasă, să înceapă să se răspândească. "Imaginaţi-vă pentru o secundă că varianta Omicron este semnificativ mai mortală. În cazul acesta am fi în pericol existenţial acum" a spus Lauterbach. „Nimeni nu poate garanta că nu se va dezvolta în curând o variantă mult mai periculoasă”.

Rata de vaccinare a Germaniei este mai mică decât cea din mai multe ţări europene: 71,5% din populaţie este complet vaccinată şi 40,9% au primit o vaccinare de rapel. Guvernul cancelarului Olaf Scholz a stabilit un obiectiv de vaccinare de 80% şi speră să administreze 30 de milioane de vaccinuri de rapel până la sfârşitul lunii ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici