CEO-ul Pfizer spune că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este necesară, probabil, în termen de 12 luni

  • CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat, joi, că oamenii "vor avea nevoie probabil" de încă o doză de rapel a unui vaccin Covid-19 în termen de 12 luni de la vaccinarea completă.
  • El a mai spus că este posibil ca oamenii să fie nevoiţi să se vaccineze anual împotriva virusului.
  • Şi Moderna a anunţat că lucrează la o a treia doză care speră să fie disponibilă din toamnă.
13032 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Pfizer spune că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 este necesară, probabil, în termen de 12 luni

NEWS ALERT CEO-ul Pfizer spune că o a treia doză de vaccin Covid este probabil necesară în termen de 12 luni

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat el la CNBC. CEO Pfizer a adăugat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.

Anunţ similar de la Moderna

Deşi, vaccinul Moderna are acum o eficacitate de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară.

„Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, a spus Octavian Jurma, cercetător ştiinţific.

Deşi vaccinurile par să ofere o protecţie foarte mare, s-a dovedit că noile variante reduc eficacitatea acestora.

Reprezentanţii Moderna spun că vaccinurile anuale anti-Covid-19 vor deveni un fapt comun şi că noul coronavirus nu va dispărea de pe planetă.

„Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat Stephen Hoge, preşedinte Moderna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici