Noi detalii despre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 de la Iaşi. Tătaru: Sunt stabili

  • Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru a vizitat duminică dimineaţă Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, centrul regional pentru testarea şi tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID19.
  • Acesta a declarat că toţi pacienţii internaţi sunt stabili.
  • Tătaru a verificat cum funcţionează laboratorul pentru depistarea şi testarea pentru coronavirus.
1702 afișări

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a vizitat duminică dimineaţă Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde a verificat cum funcţionează laboratorul pentru depistarea şi testarea pentru coronavirus.

„Am mers în locurile de izolare, informare asupra pacientului izolat care este într-o stare destul de bună. În acest moment rămân doar precauţiile cu bolile lui concomitente. Sunt suficiente paturi, sunt suficiente teste, spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este pregătit. Suntem pregătiţi şi pentru etapa primă în care suntem acum, scenariu până la 25 de cazuri, şi după această etapă. Capacitatea de testare este în funcţiune şi este suficientă. Vom mai achiziţiona şi pentru spitalul de aici încă un aparat PCR pentru a creşte capacitatea de testare pentru tot ce înseamnă zona Moldovei", a declarat duminică jurnaliştilor Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, toţi pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, internaţi în România sunt stabili.

„Starea celorlalţi pacienţi este stabilă, pacientul de la Hunedoara care se află la Timişoara este într-o stare stabilă afebril, pacientul de aici de la Iaşi care e din Suceava e în stare stabilă, pacientul de la Maramureş care se află la Cluj e stabil, pacientul de la Galaţi a ajuns aseară la Matei Balş cu simptomatologie în remisiune. Şi acolo e un caz deosebit având în vedere patologia concomitentă şi importantă precum şi vârsta pacientului, iar în cazul pacientului din Bucureşti se fac teste inclusiv pentru transmiterea materiei fecale", a mai declarat Tătăru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici