Noua tulpină SARS-CoV-2, depistată la o angajată a unui hotel din Australia

  • O femeie care făcea curăţenie într-un hotel din Spring Hill - Brisbane, Australia - a fost depistată cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.
  • Angajata s-a plimbat timp de patru zile înainte de a se confirma infecţia.
1131 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină SARS-CoV-2, depistată la o angajată a unui hotel din Australia

Tânăra este angajata unui hotel din Queensland şi a fost diagnosticată cu noua tulpină de coronavirus care face ravagii în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Femeia în vârstă de 20 de ani, care locuieşte în Algester, în sudul Brisbane, lucrează la un hotel din Spring Hill. Ultima dată, a fost de serviciu pe 2 ianuarie, în condiţiile în care avea rezultate negative la un test Covid-19. Pentru că s-a simţit rău, a cerut un alt test Covid-19 miercuri seară.

Acum, oficialii din sănătate încearcă să găsească urgent contactele tinerei, după ce aceasta a ieşit în comunitate timp de patru zile în timp ce era infectată. Autorităţile bănuiesc că femeia s-a infectat în jurul datei de 2 ianuarie.

Înainte de acest caz, doi călători întorşi la Sydney, trei la Perth, patru în Victoria şi unul în Australia de Sud fuseseră diagnosticaţi cu noua tulpină, dar nu au ieşit din carantină.

Oamenii de ştiinţă se tem că noua tulpină din Marea Britanie este cu 50% -74% mai infecţioasă decât virusul original.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici