O campioană olimpică din Rusia atacă dur Europa: "Amânarea JO de la Tokyo e o pedeapsă divină pentru că aţi persecutat Rusia"

  • Svetlana Khorkina, dubla campioană olimpică la gimnastica artistică, a declarat că amânarea JO de la Tokyo este o "pedeapsă divină"
  • Premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele CIO, Thomas Bach, au decis ca JO să fie mutate în vara anului 2021
  • Iniţial, competiţia de la Tokyo era programată în această vară, în perioada 24 iulie - 9 august
2922 afișări
Imaginea articolului O campioană olimpică din Rusia atacă dur Europa: "Amânarea JO de la Tokyo e o pedeapsă divină pentru că aţi persecutat Rusia"

O campioană olimpică din Rusia atacă dur Europa: "Amânarea JO de la Tokyo e o pedeapsă divină pentru că aţi persecutat Rusia"

Svetlana Khorkina, dubla campioană olimpică la gimnastica artistică, este de părere că Dumnezeu a avut un cuvânt greu de spus în reprogramarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care iniţial trebuiau să fie desfăşurate în această vară, în perioada 24 iulie - 9 august. Fosta sportiva, în vârstă de 41, a declarat că mutarea competiţiei în 2021 este "o pedeapsă divină" pentru că ţările din Occident au persecutat Rusia.

"Din punctul meu de vedere, este un fel de pedeapă divină. Toate lucrurile acestea se întmplă pentru că nu poţi enerva Rusia, inclusiv pe sportivii noştri. Nu este o coincidenţă că imnul nostru spune că Dumnezeu protejează teritoriul nostru.

Amânarea Jocurilor Olimpice este o oportunitate pentru Rusia, de care trebuie să profite pentru a-şi apăra sportivii la Curtea de Arbitraj Sportiv, pentru a se întoarce să concureze de la egal la egal în sportul mondial", a declarat Svetlana Khorkin, conform marca.com.

Svetlana Khorkina este acum deputat în Parlamentul Rusiei din partea partidului Rusia Unită, al lui Vladimir Putin, şi susţine că pedepsele primite de sportivii ruşi, după ce au fost depistaţi dopaţi, sunt o campanie a ţărilor din Vest contra Rusiei. 

Svetlana Khorkina a câştigat două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996 şi Sydney în 2000, la paralele inegale. În plus, a mai câştigat 7 medalii olimpice şi 9 titluri mondiale.

sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici