O instanţă a anulat hotărârile de Guvern privind certificatul verde şi prelungirea stării de alertă

Curtea de Apel Cluj a anulat, în prima instanţă, hotărârile de Guvern care impun certificatul verde şi continuarea stării de alertă. Acţiunea în instanţă a fost iniţiată de doi avocaţi, anunţă europarlamentarul PNŢCD Cristian Terhes.

19708 afișări
Imaginea articolului O instanţă a anulat hotărârile de Guvern privind certificatul verde şi prelungirea stării de alertă

O instanţă a anulat hotărârile de Guvern privind certificatul verde şi prelungirea stării de alertă

Europarlamentarul a prezentat pe Facebook decizia Curţii de Apel Cluj.

„Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii .... împotriva pârâţilor GR şi MAI. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, HG 932/9 septembrie 2021 şi HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale”, scrie în decizia Curţii de Apel.

Acţiunea a fost iniţiată de avocaţii Mikolt Kapcza şi Gabriel Marin. Decizia a fost luată marţi şi poate fi atacată în termen de 15 zile.

„Aceasta hotărâre poate fi atacată cu recurs. Dacă anularea rămâne definitivă, dat fiind că DEJA s-au încălcat în baza acestor acte foarte multe drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor, întregul Guvern este grup infracţional organizat ce a comis infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Camera Deputaţilor are obligaţia să respingă abjecţia impunerii Certificatului Verde Digital şi să redea românilor dreptul să-şi exercite libertăţile fără condiţionari”, a anunţat, pe Facebook, Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD.

Certificatul verde este folosit în judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie. Noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore şi care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici