Oficialii au confirmat primul caz al variantei sud-africane de COVID-19 în Canada

  • Agenţia de Sănătate Publică din Canada a confirmat vineri seară târziu că primul caz al noii tulpini de COVID-19 din Africa de Sud a fost detectat în Alberta.
  • Vineri după-amiază, medicul şef al sănătăţii din Alberta, Dr. Deena Hinshaw, a anunţat pe Twitter că provincia a detectat primul caz al acelei variante de COVID-19.
  • Ea a spus că persoana infectată se află în carantină şi „nu există dovezi în acest moment că virusul s-a răspândit la alte persoane”.
498 afișări
Imaginea articolului Oficialii au confirmat primul caz al variantei sud-africane de COVID-19 în Canada

Oficialii au confirmat primul caz al variantei sud-africane de COVID-19 în Canada

„Ştiu că orice caz nou este îngrijorător, dar monitorizăm activ aceste variante şi lucrăm pentru a proteja sănătatea publicului”, a spus dr. Hinshaw.

Craig Jenne, specialist în boli infecţioase la Universitatea din Calgary, a declarat pentru Global News că, din câte ştie, cercetătorii au încă multe de învăţat despre această nouă tulpină.

„Aceste noi variante sunt destul de comune”, a spus el. „Aşa funcţionează viruşii, deci nicio surpriză reală”.

„Vestea bună este că informaţiile de la Pfizer sugerează că vaccinul actual va continua să protejeze populaţia de această variantă, deşi se foloseşte sânge de la un număr mic de oameni, iar experimentele se fac în esenţă în cutii Petri şi nu la oameni”, a completat Craig Jenne.

Vineri, un purtător de cuvânt al Sănătăţii din Alberta a declarat că au existat patru cazuri ale variantei britanice de COVID-19 detectate în provincie.

Alberta a raportat 1.183 de cazuri noi de COVID-19, vineri, şi 24 de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Până vineri după-amiază, 851 de persoane se aflau în spital cu COVID-19, dintre care 135 erau trataţi în terapie intensivă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici