Oficialii unguri deplâng situaţia din spitalele româneşti şi trimit ventilatoare, măşti şi medicamente. Unde vor ajunge materialele

  • Ungaria trimite 40 de ventilatoare, 1.650 măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir către 20 de spitale în România.
  • Ministrul maghiar de externe deplânge situaţia ţării noastre, lovită puternic de valul patru al pandemiei.
  • De asemenea, oficialul menţionează că România are o rară mică de vaccinare, principalul motiv al crizei sanitare.
1382 afișări
Imaginea articolului Oficialii unguri deplâng situaţia din spitalele româneşti şi trimit ventilatoare, măşti şi medicamente. Unde vor ajunge materialele

Ventilatoare anti-COVID

Materialele trimise de guvernul de la Budapesta sunt destinate spitalelor din Transilvania.

„Având în vedere că această epidemie nu ţine cont de frontiere, succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie mult la reuşita eforturilor de răspuns la epidemie în Ungaria”, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, relatează MTI. 

Numeroşi pacienţi în România au nevoie de tratament invaziv şi multe spitale fac faţă cu greu situaţiei, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

Acesta a adăugat că pentru găsirea celor mai bune modalităţi de asistenţă sunt în desfăşurare consultări între guvernele de la Budapesta şi Bucureşti, printre reprezentanţii executivului român fiind şi vicepremierul interimar Kelemen Hunor şi ministrul interimar al sănătăţii Cseke Attila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici