OMS avertizează că deşi pandemia de coronavirus este foarte severă „nu este neapărat cea mare”

  • Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au avertizat că, deşi pandemia de coronavirus este foarte severă, „nu este neapărat cea mare” şi că lumea va trebui să înveţe să trăiască cu Covid-19.
  • Virusului va deveni endemic, chiar dacă vaccinurile încep să fie lansate, spune profesorul David Heymann, preşedintele grupului consultativ strategic şi tehnic al OMS pentru pericolele infecţioase.
17437 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează că deşi pandemia de coronavirus este foarte severă „nu este neapărat cea mare”

OMS avertizează că deşi pandemia de coronavirus este foarte severă, „nu este neapărat cea mare”

Heymann, care este şi epidemiolog la Şcoala de Medicină Tropicală din Londra, a spus că conceptul de imunitate de turmă a fost înţeles greşit, relatează The Guardian.

„Se pare că SARS-CoV-2 va deveniendemic, la fel ca şi alte patru coronavirusuri umane, şi că va continua să aibă mutaţii pe măsură ce se reproduce în celulele umane, în special în zonele de transmitere intensă.

„Din fericire, avem instrumente pentru a salva vieţi, iar acestea ne vor permite să învăţăm să trăim cu Covid-19.”

Şeful programului de urgenţă al OMS, dr. Mark Ryan, a declarat: „Scenariul probabil este că virusul va deveni un alt virus endemic care va rămâne oarecum o ameninţare, dar o ameninţare la nivel foarte scăzut în contextul unui program global eficient de vaccinare. 

Ryan a avertizat că următoarea pandemie poate fi mai severă. „Această pandemie a fost foarte severă ... a afectat fiecare colţ al acestei planete. Dar acesta nu este neapărat cea mai mare”, a spus el.

„Acesta este un apel de trezire. Învăţăm acum cum să facem lucrurile mai bine: ştiinţă, logistică, instruire şi guvernarea, cum să comunicăm mai bine. Dar planeta este fragilă".

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că sfârşitul anului este un moment pentru a reflecta asupra impactului înregistrat de pandemie, dar şi despre progresele înregistrate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici