OMS avertizează: “Sistemele de sănătate se prăbuşesc sub coronavirus. Ventilatoarele sunt pentru acest război ceea ce au fost rachetele pentru Al Doilea Război Mondial"

  • Lanţul de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală este pe punctul de a se rupe definitiv
  • Numărul de persoane care au murit din cauza COVID-19 în Italia l-a depăşit pe cel din China
  • Ventilatoarele sunt pentru acest război ceea ce au fost rachetele din al doilea război mondial
1334 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează: “Sistemele de sănătate se prăbuşesc sub coronavirus. Ventilatoarele sunt pentru acest război ceea ce au fost rachetele pentru Al Doilea Război Mondial"

Sursa foto: Profimedia

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că virusul a copleşit sistemele de sănătate din întreaga lume în doar câteva săptămâni. „Uitaţi-vă la ce se întâmplă în sistemele de sănătate din întreaga lume! Priviţi unităţile de terapie intensivă complet copleşite. Medicii, asistentele, cu toţii sunt epuizaţi. Acesta nu este doar un sezon de gripă.” a declarat Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgenţă al OMS.

Virusul a infectat acum peste 254.000 de oameni şi a ucis cel puţin 10.444 de oameni în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Săptămâna trecută, OMS a declarat că Europa a devenit noul epicentru al focarului, care a început la Wuhan, China în decembrie.

Ryan a estimat că mai mult de 26 de milioane de lucrători din domeniul sănătăţii pot ajunge să trateze pacienţii cu COVID-19 şi există o lipsă de echipament de protecţie pentru aceştia. „Acestea sunt sisteme de sănătate care se prăbuşesc sub presiunea prea multor cazuri”, a spus el, adăugând că lanţul de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală, cum ar fi măştile, mănuşile şi halatele este pe punctul de a se rupe definitiv”, a spus el.

Pe măsură ce virusul s-a răspândit din China în întreaga lume, acesta a copleşit noile ţări infestate. Joi, numărul de persoane care au murit din cauza COVID-19 în Italia l-a depăşit pe cel din China. Ţările din Europa şi din alte părţi implementează acum politici de distanţare socială pentru a încetini răspândirea virusului şi a menţine numărul de pacienţi care au nevoie de îngrijire sub capacitatea sistemelor de sănătate. Guvernele din Italia, Spania şi alte ţări afectate au restricţionat călătoriile în aceste ţari.

New York, statul cu cele mai multe cazuri confirmate din SUA, le-a solicitat întreprinderilor neesenţiale să păstreze 100% din forţa de muncă acasă şi să pună în aplicare noi restricţii stricte asupra persoanelor. Guvernatorul Andrew Cuomo a cerut spitalelor să-şi crească capacitatea de a trata un aflux de pacienţi cu COVID-19.

El a cerut, de asemenea, întreprinderilor să devină creative cu echipamente de protecţie de fabricaţie, cum ar fi măşti şi rochii pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii. Şi a solicitat fabricarea mai mult de respiratoare, un dispozitiv medical care să salveze viaţa pentru a ajuta pacienţii COVID-19 să respire. "Ventilatoarele sunt pentru acest război ceea ce au fost rachetele din al doilea război mondial", a spus el.

Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici