OMS investighează legătura dintre coronavirus şi sindromul Kawasaki

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii investighează „de urgenţă” o posibilă legătură între coronavirus şi sindromul Kawasaki, o boală de cauză necunoscută care afectează în primul rând copiii sub 5 ani.
  • Pediatrii din Europa sunt în alertă, pentru a identifica eventualele cazuri ale bolii rare, foarte probabil activate de virusul SARS Cov-2
  • Alerta a fost dată în Marea Britanie, dar sunt cazuri şi în Italia, Spania, Belgia şi Franţa.
3242 afișări
Imaginea articolului OMS investighează legătura dintre coronavirus şi sindromul Kawasaki

OMS investighează legătura dintre coronavirus şi sindromul care afectează copiii mici

„Suntem conştienţi de acest sindrom recent descris dintr-o serie de ţări din Europa şi, într-un număr mai mic în America de Nord”, a declarat Adam Finn, preşedintele Grupului tehnic european de consultanţă al OMS, scrie NBC News.

„Demarăm urgent un studiu de supraveghere a cazurilor în Regatul Unit pentru a stabili ce se întâmplă”, a adăugat el, după ce, în această ţară au fost raportate brusc 20 de astfel de cazuri de îmbolnăviri.

Cunoscută şi sub numele de boala Kawasaki, Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor descriu sindromul drept „boală febrilă acută de cauză necunoscută” care „afectează în primul rând copiii mai mici de cinci ani”.

Semnele clinice includ „febră, erupţii cutanate, umflarea mâinilor şi picioarelor, iritarea şi roşeaţa albului ochilor, glandele limfatice umflate în gât, precum şi iritarea şi inflamaţia gurii, buzelor şi a gâtului”, a adăugat reprezentantul OMS.

„Numai aproximativ jumătate dintre aceşti copii sunt testaţi pozitiv pentru coronavirus, astfel încât, în acest moment, nu suntem complet lămuriţi în ceea ce priveşte relaţia de cauzalitate directă, deşi aceasta poate fi o complicaţie a infecţiei cu un sindrom hiperinflamatoriu de acest fel”, a spus Adam Finn.

„Mărimea şi natura exactă a acestei probleme nu sunt cunoscute, suntem abia la început, dar vom învăţa mult mai multe în zilele şi săptămânile următoare”, a adăugat el.
De asemenea, Finn a avertizat că va mai dura ca un vaccin COVID-19 să devină disponibil.

„Este ca la o cursă de cai, primul cal care pleacă nu este neapărat şi cel care termină cursa şi aici, nu suntem atât de interesaţi de câştigător, ci de cât de mulţi cai pot trece  linia de sosire”, a spus reprezentantul OMS.

Pediatrii din Europa sunt în alertă, pentru a identifica eventualele cazuri ale unei boli rare, foarte probabil activate de virusul SARS Cov-2. Este vorba despre boala Kawasaki, cunoscută încă de acum 50 de ani, o boală inflamatorie. Pediatrul Mihai Craiu, de la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului îţi spune că simptomele acestei boli sunt asemnătoare scarlatinei şi că ar trebui să mergi repede la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici