OMS lansează un nou avertisment pentru Europa. Categoria de vârstă unde s-a înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19

  • Tot mai mulţi tineri din Europa sunt infectaţi cu noul coronavirus, a declarat pentru Euronews Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
  • Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat că „din rapoarte atât la nivel naţional, cât şi sub-naţional, vedem că acum creşterea cazurilor în numeroase ţări este în principal în grupa de vârstă cuprinsă între 20 şi 39 de ani”.
14128 afișări
Imaginea articolului OMS lansează un nou avertisment pentru Europa. Categoria de vârstă unde s-a înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19

OMS lansează un nou avertisment pentru Europa. Categoria de vârstă unde s-a înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19

În mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Germania, experţii în domeniul sănătăţii au spus că mulţi tineri sunt testaţi pozitiv cu noul virusul. Oficialii au spus că tinerii implementează măsurile de distanţare social mai rar şi au mai multe contacte.

Într-adevăr, mulţi tineri europeni intervievaţi de Euronews au spus că, deşi unele aspecte ale vieţii sunt diferite, ei tot se întâlnesc cu un număr similar de prieteni ca şi înainte de coronavirus.

„Cred că ma întâlnesc cu mai multe persoane decât înainte, dar poate mai rar din cauza scăderii numărului de evenimente”, a spus Simon, un tânăr de 33 de ani care locuieşte în Lyon, Franţa.

El a mai spus că prietenii săi au oprit practicarea obiceiul francez de a se saluta sărutându-se reciproc pe obraz.

Sarah, o tânără de 32 de ani, care lucrează pentru o fundaţie non-profit din Paris, a spus că vede la fel de mulţi oameni ca până acum de când s-au deschis barurile şi cafenelele.

Ea a spus că majoritatea oamenilor pe care îi cunoaşte nu sunt preocupaţi de focar.

„Nu am nici o teamă în ceea ce priveşte virusul, deoarece sunt într-o populaţie tânără şi nu sunt la risc. Nu prea mă întâlnesc cu oamenii care sunt la risc”, a adăugat Sarah.

"Vine un punct în care dorinţa de a relua viaţa normală este mai puternică decât teama de a muri", a adăugat ea.

Dr. Kluge a spune că experţii din domeniul sănătăţii trebuie să-şi schimbe mesajele către tineri.

„Problema-cheie aici este adaptarea comunicării noastre câtre acest segment de populaţie şi eliminarea ideii că tinerii sunt mai puţin vulnerabili”, a spus dr. Kluge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici