Pandemia de coronavirus întrerupe linia de aprovizionare aeriană către Tonga. Ţara insulară este grav afectată de tsunami

  • ONU a raportat că Tonga a cerut asistenţă urgentă şi este îngrijorată nivelul de acces al populaţiei la apa potabilă
  • Primele zboruri umanitare sosesc pe insulă
  • Nave din Australia şi Noua Zeelandă urmează să livreze ajutoare în zilele următoare
142 afișări
Imaginea articolului Pandemia de coronavirus întrerupe linia de aprovizionare aeriană către Tonga. Ţara insulară este grav afectată de tsunami

Pandemia de coronavirus întrerupe linia de aprovizionare aeriană către Tonga. Ţara insulară este grav afectată de tsunami

Tonga se confruntă, pe lângă efectele devastatoare resimţite în urma valului tsunami, cu probleme logistice din cauza pandemiei de coronavirus: ajutorul umanitar întârzie să apară.

Un transport aerian cu ajutoare din partea Australiei a fost nevoit să abandoneze misiunea după ce un membru al echipajului s-a infectat cu SARS-CoV-2. După ce au parcurs jumătate din distanţă, s-au întors de urgenţă din drum.

Tot echipajul a efectuat teste antigen rapide şi au avut rezultatul negativ înainte de plecare, dar testele PCR au arătat ulterior rezultatul pozitiv. Proviziile au fost mutate pe un alt avion care a decolat vineri către Tonga, relatează Reuters.

Erupţia vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha'apai de sâmbătă trecută a declanşat un tsunami care a distrus comunitatea insulară din Tonga. Au fost raportate că trei decese, conform autorităţilor.

Cenuşa vulcanică a contaminat apa pe care localnicii o folosesc la robinet, ba mai mult, cea potabilă ar fi pe terminate. ONU a emis avertizări şi a solicitat asistenţă imediată pentru a contracara lipsurile iminente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici