Pfizer începe testele pe voluntari ale vaccinului împotriva Omicron. Vor participa şi persoane nevaccinate

Compania Pfizer anunţă că va începe testele pe voluntari ale vaccinului anti-COVID dedicat variantei Omicron. În cadrul cercetării vor fi folosiţi şi câţiva voluntari care nu au fost vaccinaţi în timpul pandemiei.

301 afișări
Imaginea articolului Pfizer începe testele pe voluntari ale vaccinului împotriva Omicron. Vor participa şi persoane nevaccinate

Pfizer şi partenerul său BioNTech au anunţat începerea studiului marţi, potrivit NBC New York. Producătorii au adaptat dozele de vaccin pentru a combate Omicron în cazul în care autorităţile din lumea medicală vor decide că serul modificat trebuie să fie folosit.

Totuşi, încă nu este clar dacă vaccinul modificat este necesar în condiţiile în care dozele booster oferă protecţie împotriva formelor grave, iar Omicron infectează şi persoanele vaccinate.

La noul studiu vor participa 1.420 de adulţi sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Ei vor primi o singură doză, sub forma dozei booster, iar cercetătorii vor încerca să afle dacă serul este sigur şi cum reacţionează sistemul imunitar în comparaţie cu efectele produse de vaccinul original.

În cadrul studiului vor fi incluşi şi câţiva voluntari nevaccinaţi care vor primi trei doze, toate adaptate variantei Omicron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici