Previziunea sumbră: Decese COVID din Europa vor depăşi 2 milione în primăvară. OMS recomandă abordare "vaccin plus"

Se preconizează că peste două milioane de oameni din regiunea europeană vor fi murit din cauza COVID-19 până în martie 2022, potrivit estimărilor Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

7038 afișări
Imaginea articolului Previziunea sumbră: Decese COVID din Europa vor depăşi 2 milione în primăvară. OMS recomandă abordare "vaccin plus"

Previziunea sumbră: Decese COVID din Europa vor depăşi 2 milione în primăvară. OMS recomandă abordare "vaccin plus"

Decesele cauzate de COVID s-au dublat săptămâna trecută, comparativ cu sfârşitul lunii septembrie. OMS spune că Europa rămâne sub „strânsoarea fermă” a pandemiei.

"Pentru a trăi cu acest virus şi pentru a ne continua viaţa de zi cu zi, trebuie să adoptăm o abordare <<vaccin plus>>”, a delcrat Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa.

Aceasta înseamnă vaccinarea standard, administrarea unui rapel dacă este oferit, precum şi încorporarea de măsurilor preventive în activităţile noastre zilnice.

Cu toţii avem datoria de a ajuta la evitarea tragediilor şi a pierderilor de vieţi omeneşti în acest sezon de iarnă.

OMS a spus că cei trei factori principali care determină rata ridicată a cazurilor în Europa sunt varianta Delta - foarte transmisibilă, persoanele nevaccinate şi scăderea imunităţii la cei vaccinaţi, dar şi modul în care unele guverne au trasmis populaţiei mesajul că pandemia „nu mai reprezintă o ameninţare urgentă” şi au relaxat restricţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici