Prima ţară din lume care le interzice parlamentarilor nevaccinaţi să voteze

Parlamentul Letoniei a votat vineri interzicerea parlamentarilor care refuză vaccinul împotriva COVID-19 la procesul de vot şi să participe la discuţii în forul legislativ, scrie Reuters. În acest fel, Letonia devine prima ţară din lume care adoptă o astfel de măsură.

1817 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din lume care le interzice parlamentarilor nevaccinaţi să voteze

Letonia devine prima ţară din lume care le interzice parlamentarilor nevaccinaţi să voteze

Proiectul de lege, care a fost susţinut de 62 din 100 de deputaţi, împiedică parlamentarii să votezeşi să participe la dezbateri.

Interdicţia, care intră în vigoare luni, va afecta cel puţin nouă membri ai parlamentului.

Proiectul de lege îi afectează şi pe membrii consiliilor municipale, care vor fi suspendaţi din funcţie până când vor fi vaccinaţi sau până când se vor recupera după ce au fost infectaţi cu SARS-CoV-2.

Parlamentarii care nu vor putea participa la activitatea legislativă nu vor fi plătiţi în această perioadă.

Restricţia ar trebui să fie în vigoare până în iulie 2022, dar va fi revizuită la fiecare două luni.

Prin noile restricţii, Letonia devine prima ţară din lume care suspendă parlamentarii pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.

Unii experţi în drept au pus sub semnul întrebării constituţionalitatea restricţiei, care poate fi contestată în instanţă.

Letonia are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană. Ţara de 1,9 milioane a raportat un record de 3.206 de cazuri noi pe 27 octombrie, dar cifrele au scăzut de atunci, vineri fiind raportate 1.388 de cazuri noi de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici