Primul deces provocat de virusul COVID-19 la Brăila. Pacienta este din Galaţi

  • Primul deces provocat de virusul COVID-19 a fost raportat luni la Brăila.
  • Victima este o femeie de 76 de ani din Galaţi.
  • Ea a fost transferată de la Galaţi la Brăila duminică.
7004 afișări
Imaginea articolului Primul deces provocat de virusul COVID-19 la Brăila. Pacienta este din Galaţi

Sursa foto: profimedia

Femeia infectată cu virusul COVID-19 avea mai multe afecţiuni cardiologice şi neurologice. Ea a murit luni la Spitalul Judeţean din Brăila, iar informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX, de prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc. Tot reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost cel care duminică a anunţat transferul pacientei de la Galaţi la Brăila.

„O pacientă din Galaţi, infectată cu noul coronavirus şi aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, fiind internată în Secţia Anestezie Terapie Intensivă. A fost o decizie medicală şi, dincolo de orice altceva, umană. Viaţa unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hippocrate! Şi nici culoare politică nu au: viaţa şi jurământul!  Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putinţă! Situaţia din judeţul Galaţi este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate”, a anunţat, pe Facebook, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Decesul de la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului brăilean este primul din judeţ înregistrat de la debutul epidemiei. Femeia a fost spitalizată la Spitalul Judeţean din Galaţi până duminică atunci când s-a decis transferul pacientei deoarece Secţia de Terapie Intensivă a unităţii gălăţene a intrat în reparaţii.

Rămâne de văzut cum vor alege autorităţile să facă raportarea zilnică şi dacă decesul cauzat de COVID-19 va fi trecut în dreptul judeţului Brăila sau al judeţului Galaţi. Până în prezent, la Brăila erau raportate doar 29 de infectări cu noul virus şi nici un deces, în timp ce în statistica de la Galaţi sunt 563 de persoane infectate, dintre care 80 au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici