Profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale. Cîmpeanu anunţă recompense motivante pentru supraveghetori

  • Profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre să supravegheze examenele naţionale.
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă tarife „atractive” pentru cei care vor supraveghea examenele.
945 afișări
Imaginea articolului Profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale. Cîmpeanu anunţă recompense motivante pentru supraveghetori

Sorin Cîmpeanu nu a dat, joi seară, la Digi24, un răspuns clar la întrebarea dacă profesorii nevaccinaţi ar putea „să nu mai facă meseria”, declarându-se convins că se vor vaccina în cele din urmă.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de şcoli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajaţii din şcoală, ci şi cu părinţii, pentru a promova aceste informaţii. Este nevoie ca informaţia corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, spune Cîmpeanu.

Ministrul anunţă că, în contextul în care urmează examenele naţionale, există varianta, aşa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar şi pentru supraveghere.

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial şi 90.000 de elevi din învăţământul liceal, care erau oricum cuprinşi într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, spune ministrul.

La examenele naţionale va fi nevoie de supraveghere şi s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”: „pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinaţi”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

Cîmpeanu menţionează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici