Proiectul privind vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului a picat la votul din Parlamentul german

Parlamentul german a respins joi un proiect de lege care ar fi făcut obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului începând cu vârsta de 60 de ani, ceea ce reprezintă o înfrângere pentru cancelarul Olaf Scholz şi pentru încercarea sa de a obţine un consens între partide pe această temă.

605 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului a picat la votul din Parlamentul german

Proiectul privind vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului a picat la votul din Parlamentul german

Dintre cei 683 care au votat proiectul de lege, 378 au fost împotrivă şi 296 l-au susţinut, printre care Scholz şi ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, care au părut vizibil dezamăgiţi când a fost anunţat rezultatul în plen, relatează Politico.

Rezultatul a reprezentat o lovitură majoră pentru coaliţia de guvernare formată din social-democraţii (SPD), Verzii şi liberalii din Partidul Liber-Democrat (FDP), care, după luni de dezbateri, nu au reuşit să obţină o poziţie favorabilă nici măcar în rândurile lor pe această temă.

"Dacă nimeni nu ar fi fost vaccinat, am fi avut acum o catastrofă fără cusur şi am fi fost în izolare totală - asta trebuie să se înţeleagă", a spus Lauterbach în timpul dezbaterii dinaintea votului, reiterând întrebarea sa dacă germanii chiar vor să se obişnuiască cu câteva sute de decese COVID în fiecare zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici