Provincia din Canada în care ai nevoie de vaccin, ca să poţi cumpăra alcool sau marijuana

  • În Quebec, dacă vrei să cumperi alcool sau marijuana, ai nevoie de vaccinul anti-Covid.
  • Provincia canadiană a reacţionat astfel la boom-ul de cazuri şi spitalizări din cauza răspândirii Omicron.
  • Efectul a fost unul remarcabil: numărul vaccinărilor a crescut de patru ori de la o zi la alta.
367 afișări
Imaginea articolului Provincia din Canada în care ai nevoie de vaccin, ca să poţi cumpăra alcool sau marijuana

Provincia din Canada în care ai nevoie de vaccin, ca să poţi cumpăra alcool sau marijuana

În provincia Quebec, Canada, autorităţile au găsit modalitatea potrivită de a stimula oamenii să se vaccineze împotriva Covid. De joi, cine doreşte să cumpere alcool sau marijuana, legalp din octombrie 2018, va trebui să facă dovada vaccinării.

În urma acestei noi reguli 0 scrie New York Daily News - programările pentru vaccinarea primei doze în Quebec s-au înmulţit de patru ori în cursul unei zile. Anterior, era o medie de 1.500 de vaccinări pe zi, dar vineri, ministrul sănătăţii din Quebec, Christian Dubé, a anunţat că numărul a crescut la aproximativ 6.000.

Limitarea va intra în vigoare pe 18 ianuarie şi va afecta în mod specific companiile de stat ale Crown, Societe des alcools du Quebec (SAQ) şi Societe quebecoise du cannabis (SQDC). Acestea sunt de fapt singurele locuri din Quebec unde rezidenţii pot cumpăra alcool şi produse de marijuana.

Doar cei vaccinaţi au voie la cinema

De la 1 ianuarie, aproximativ 78% dintre rezidenţii din Quebec au fost complet vaccinaţi - a cincea cea mai mare rată de vaccinare completă din toate provinciile din Canada, după Columbia Britanică, Nova Scoţia, Insula Prinţului Eduard şi Newfoundland şi Labrador. Cu toate acestea, acesta este un procent mai mare decât orice stat din Statele Unite, unde Vermont conduce cu 77,8%.

Noua cerinţă a fost introdusă deoarece majoritatea provinciilor canadiene, în ciuda unui număr relativ mare de vaccinări, încep să înregistreze o creştere a cazurilor de Covid şi a internărilor în spitale, care coincide cu răspândirea variantei Omicron.

Ministrul canadian al Sănătăţii, Christian Dubé, a recunoscut că „momentul este foarte dificil, dar luăm toate măsurile pentru a ne asigura că minimizăm impactul asupra personalului nostru, asupra sistemului nostru”.

În Quebec, doar cei care sunt vaccinaţi au acces la unităţi sanitare, facilităţi sportive, cinematografe, baruri şi cluburi, cu scutiri pentru copiii sub 13 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici