Raed Arafat: Suntem pe un trend crescător. Cum crede şeful DSU că poate fi controlată situaţia

„Suntem pe un trend crescător" privind numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: „Dacă sunt respectate regulile de bază", situaţia poate fi controlată.

6337 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Suntem pe un trend crescător. Cum crede şeful DSU că poate fi controlată situaţia

Raed Arafat: Suntem pe un trend crescător. Cum crede şeful DSU că poate fi controlată situaţia

Noi acum suntem pe un trend crescător din păcate şi totul depinde de cum ne raportăm la acest virus. Dacă ne izolăm de aglomeraţîi, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situaţia. Dacă nu, este posibil că situaţia să scape de sub control. (...) Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca şi cum cel autizolat este în puşcărie. Încercăm să protejăm comunitatea şi chiar pe persoana respectivă. Să respecte mai departe regulile de izolare din simţ civic, dacă se poate, şi să lase la o aprte toate aceste dispute pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-şi piardă viaţă, să ajungă la terapie intensivă şi să nu iasă de acolo”, a declarat la Digi24 Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, vineri seara, că a fost creat un grup de lucru care va pune în concordanţă criteriile CCR privind carantinarea şi izolarea.

De asemenea, ministrul spunea că se aşteaptă ca numărul de cazuri să crească.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici