Raed Arafat: Un pacient a murit înainte de a fi preluat, iar alte două paciente au decedat la câteva ore după transferul la Spitalul Foişor

Un pacient a murit înainte de a fi dus la Foişor, iar alte două paciente au decedat la câteva ore după ce au fost internate la Terapie Intensivă, dar aceste decese nu pot fi imputate acţiunii de transfer în Spitalul „Foişor”, spune Raed Arafat.

8088 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Un pacient a murit înainte de a fi preluat, iar alte două paciente au decedat la câteva ore după transferul la Spitalul Foişor

Raed Arafat: Un pacient a murit înainte de a fi preluat, iar alte două paciente au decedat la câteva ore

„Faptul că trei pacienţi au decedat în timpul transferului către spitalul Foişor nu este adevărat. Într-adevăr şi din păcate, au decedat trei pacienţi. Unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, fiind în stare critică. Alte două paciente, de 60 de ani şi de 83 de ani, au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate la Terapie Intensivă. Prima a fost internată în 10.04, la 19.27 şi decedată în 11.04, la 7.52, iar a doua pacientă a fost internată în 11.04, la ora 00.52, şi a fost declarată decedată în 11.04, la 17.32”, spune într-un clip postat pe Facebook Raed Arafat.

Şeful DSU face aceste precizări în contextul în care Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a declarat pentru gandul.ro că trei dintre pacienţii cu COVID-19, transferaţi la Spitalul Clinic Foişor, au decedat.

„Avem de a face cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, cu o boală unde pacienţii aflaţi în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi, dar faptul că a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI nu poate fi imputat acţiunii de transfer al pacienţilor sau acţiunii de a prelua secţiunea ATI pentru a trata pacienţii COVID. Era nevoie de lărgirea capacităţii ATI. Din păcate, în secţiile ATI apar şi decese din cauza acestei boli”, adaugă Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici