Rata de infectare cu SARS-CoV-2 se va calcula diferit. Ministerul Sănătăţii propune o nouă metodă de calcul

  • Rata de infectare Covid-19 în funcţie de care se stabilesc scenariile va fi calculată diferit, după cum a anunţat, luni, secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Andreea Moldovan.
  • Decizia finală va fi luată marţi, a precizat reprezentantul Guvernului.
4758 afișări
Imaginea articolului Rata de infectare cu SARS-CoV-2 se va calcula diferit. Ministerul Sănătăţii propune o nouă metodă de calcul

Autorităţile vor să schimbe modul în care se calculează rata de infectare Covid-19, în baza căreia se stabilesc scenariile şi restricţiile. Anunţul a fost făcut luni, la finalul unei discuţii care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

„A fost o discuţie mai mult decât fructoasă şi colegială, în care am convenit cu toţii că fiind o infecţie atât de dinamică, datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare. Ne-am gândit care ar fi indicatorii cei mai sugestivi pentru procesul epidemiologic din teritoriu, astfel încât să ştim că imaginea pe care ne-o vor oferi este apropiată de realitate”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătăţii.

Andreea Moldovan a anunţat că se fac simulări şi a spus că marţi va fi luată decizia finală.

„Sunt şase indicatori. Am avut încă două variabile în interpretarea acestora, drept pentru care ne-am înţeles cu toţii că vom face simulări, iar mâine ne vom întâlni să tragem concluzia finală. Sunt indici de trend evolutiv: rata de incidenţă, capacitatea de testare, număr de cazuri pe unitate teritorială. Practic, sunt nişte indicatori tehnici, pe care în momentul în care îi vom agrea cu toţii, îi vom face publici”, a precizat Moldovan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici